
Caisa Christensen, Socionom, steg 1 utbildad familjeterapeut med påbyggnad Funktionell Familjeterapi (FFT). Medlem i Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). Arbetar idag 50% kliniskt som familjebehandlare inom öppenvården (IFO) samt 50% med utbildning och handledning i Motiverande samtal (MI) i Kumla Kommun.
Det är människans tillstånd att vara ofullkomlig, och vissa kämpar med brist på självmedkänsla som leder till en känsla av otillräcklighet.
Jag är en av dessa… även om jag allt oftare kommer ihåg att ta min medicin: Självmedkänsla!
Låt din inre röst bli din bästa vän! Byt kritik mot medkänsla. Var snäll mot dig själv och sluta kritisera dig själv. Bli vän med även de delar hos dig själv som du har svårt med. Sluta snacka skit om dig själv till dig själv och andra! Du duger! Du är mänsklig!
Självmedkänsla är MI-coachningens tema för hösten. Vi arbetar aktivt med olika delar i Kumla Kommun, där jag utbildar och handleder i samtalsmetoden och förhållningssättet MI. Vi har tidigare under året arbetat med Compassion, medkänsla för andra. Nu riktar vi fokus mot Selfcompassion, självmedkänsla.
Hur inverkar vår medkänsla och självmedkänsla på arbetet vi bedriver med klienter? …och hur inverkar den på våra relationer på arbetsplatsen?
Vid sidan av coachningen pågår utbildning av Socialförvaltningens 32 chefer, där även socialchefen deltar. Jag höll en 4 dagars grundutbildning i MI in Leadership and Organisation (MILO). Nu bygger vi på med fördjupningsutbildning för cheferna och fortsätter Implementering av MI i hela organisationen. Vi kommer arbeta med det fantastiska instrumentet Implementation Deck som framtagits av MINT-kollegorna Christina Näsholm och Tobias Sandberg.
Ett spännande arbete för att få ett gemensamt förhållningssätt i sann MI-anda. En orädd verksamhet där det är okej att misslyckas. A Fearless organisation med delaktighet och utvecklingsarbete i fokus. Mycket inspirerande!