Feedback-informerad terapi, FIT

Vad är verksamt i terapi är väl en fråga vi alla som arbetar med behandling vid något tillfälle ställer oss. Hur är jag som terapeut är kanske ytterligare en viktig fråga eller reflektion.

Hur kan jag veta att jag gör rätt  ”saker” och hur upplever klienten terapin… och mig som terapeut?

Att skapa den feedbackkultur som skulle kunna ge mig en fingervisning finns beskriven i boken ” Feedback-informerad terapi, FIT” av Scott D Miller och Bob Bertolino. Författarna presenterar en metod där man på ett regelbundet och formaliserat sätt kan få feedback från klienten kring allians och behandlingsresultat.

FIT är ett användarvänligt instrument och fungerar väl i vardagsarbetet med klienter.

En reaktion på ”Feedback-informerad terapi, FIT”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.