Npf-Family

Erika Carlström, utbildad Kvalificerad Behandlingspedagog. Jobbar inom Humana som Behandlingspedagog, grundare av Npf-Family och samtidigt en Npf-mamma.
(npf = neuroprykiatriska funktionsvariationer)

Efter att jag utbildat mig inom MI förändrades hela mitt arbetssätt på ett väldigt positivt sätt. Jag upptäckte en tydlig struktur i samtalet där en röd linje hölls och klienterna blev själva förvånade över deras förändringsprat. Arbetssättet borde vara en grund i de flesta yrken där arbete med människor förekommer. I många fall är MI en bra grund för ett strukturerat samtal men inom mitt yrke upptäckte jag också hur svårt det kunde vara att arbeta med MI.

Den målgrupp jag uppfattat som mest utmanande är personer med funktionsvariationer. Med min egna dotter som har intellektuell funktionsnedsättning, autistiska symtom tror jag inte att MI går att använda fullt ut. I hennes fall fungerar oftast inte frågor, utan man får arbeta på ett helt annat sätt.

När det kommer till Npf, är det ofta individer som kontaktar mig via sociala medier, men även fd skolkamrater och kollegor för de vet hur jag arbetar och de värdesätter min kompetens som behandlingspedagog.

Npf är lite mer mitt expertisområde… Jag grundade Npf-Family för stöd kring funktionsvariationer. Personer med npf är en utsatt målgrupp i samhället. Men även föräldrarna blir exkluderade. Npf-Family erbjuder föreläsningar, utbildningar och föräldrastöd till föräldrar till barn med npf.

Visionen är att stärka målgruppen och sprida mer kunskap inom alla professioner men också i samhället. Den möjlighet jag har fått att arbeta med utsatta individer gör att mitt driv för ett mer jämlikt samhälle ökat! Med mer erfarenhet och kunskap blir det mer spännande att arbeta med människor och se dess utveckling och förändring.

Läs mer om Npf-Family här: https://npf-family.webnode.se/

Missa inte nästa SMARTA Nyheter!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.