Snacka Smart med tonåringar

Jennifer Ollis Blomqvist, BSc Psychology, MSW, Kognitivt beteendeinriktad coach och MI-utbildare/handledare.

Jennifer heter jag och jag är en kanadensare som har bott i Sverige i nästa halva mitt liv. När jag pluggade psykologi på universitetet blev jag mer och mer nyfiken på hur hjärnan fungerar och hur vi människor tänker samt hur det påverkar vårt beteende. Jag insåg direkt att jag ville arbeta med kriminellt beteende, missbruk och psykisk ohälsa.

Under många år som programledare inom Kriminalvården jobbade jag med vuxna klienter som mådde dåligt på olika sätt. Det blev tydligare och tydligare för mig hur väldigt långt det hade hunnit gå för mina klienter. De hade hunnit vara med om så otroligt mycket, levt så destruktivt och samlat på sig så många smärtsamma erfarenheter.

Detta inspirerade mig till att vilja göra någonting, skapa någonting för att kunna påverka INNAN det hinner gå så pass långt som det tyvärr faktiskt gör ibland. Ett frö började växa fram till att jag skulle använda min motivation, kunskap och erfarenhet till att påverka ungdomarnas situationer till det positiva. Kraften i snacket blev till som ett stöd för alla vuxna att kunna vara med att hjälpa till, i tid.

Vi vågar tillsammans för att alla vuxna spelar en viktig roll!

Vi behöver hjälpas åt för att påverka barn och ungdomarnas situation till det bättre. Min tanke är att vuxna innefattar alla myndiga människor runt ett barn eller en tonåring. Vuxna såsom föräldrar, mor/farföräldrar, moster/faster, morbror/farbror, bonusförälder, myndiga syskon, förälder till en kompis, tränare/coach, lärare, föreningsledare, granne med flera.

Resurser för viktiga vuxna runt tonåringar

Läs ett kapitel gratis ur min nya engelska bok Lighthouse Conversations. Being a Beacon for Teens här!

Håll ögonen öppna för den svenska översättningen som planeras till september 2021 och kommer lanseras under namnet Kraften i snacket med tonåringar.

E-kursen Lighthouse Conversations with Teens är skriven för alla vuxna med en viktig tonåring i sin närhet. Testa en modul gratis ur den engelska kursen här!

Håll ögonen öppna för den svenska översättningen som planeras till oktober 2021 och kommer lanseras under namnet Kraften i snacket – Effektfull kommunikation med tonåringar.

Häng på och var en trygg vuxen för en tonåring nära dig!

Länkar;
http://www.novovia.se
http://www.kraftenisnacket.se
http://www.lighthouseconversations.se

Missa inte nästa SMARTA Nyheter!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.